Het weer deze weekLichte wisselvalligheid houdt nog aan

08 juni 2011 05:00

ALMERE - Tot ongeveer half juni houdt de lichte wisselvalligheid nog wel aan. Tot dan zitten we in Nederland met een doorstroomde zuidwestcirculatie. Heel gewoon Hollands zomerweer dus de komende tijd.


Zo nu en dan bereiken niet al te actieve regenfronten onze contreien en die geven periodiek wat regen af. Koel blijft het voorlopig ook voor begin juni met deze week middagtemperaturen veelal op 17-18 graden in het zuidwesten van Flevoland.
Op een enkele dag kan het wel eens even 20 graden worden in een beschutte Almeerse achtertuin als de zon ook goed meedoet. Aan zon dus geen gebrek de rest van de week en die schijnt op de meeste dagen wel een aantal uren.
Interessant is het om even vooruit te kijken naar half juni. Behoorlijke verschillen nog wel tussen de uitkomsten van de diverse weermodellen, maar een zekere trend is al wel te ontdekken. Waarschijnlijk komt het beroemde Azorenhoog er weer aan te pas rond 15 juni en een flinke uitloper wordt tegen die tijd weer uitgerold richting de Benelux. Depressies vullen dan geleidelijk op en trekken zich terug richting IJsland.
Die ontwikkeling zou mooier en ook warmer weer kunnen gaan inhouden voor de tweede helft van de maand, zonder dat we direct aan een hittegolf moeten gaan denken. Er is ook een ander scenario denkbaar en in die variant komt het genoemde Azorenhoog veel minder uit de verf. Depressies zien dan kans op het Noordzeegebied te blijven aandoen en dan verandert er hoegenaamd niets aan het weer zoals we dat momenteel hebben.
Vooralsnog ga ik uit van de geopperde mooiweervariant.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 13, max. 18, wind wzw. 4, neerslag 35% en zon 70%
Donderdag min. 11, max. 18, wind wzw. 4, neerslag 20% en zon 90%
Vrijdag min. 9, max. 18, wind w. 4, neerslag 20% en zon 70%
Zaterdag min. 10, max. 17, wind zw. 4, neerslag 55% en zon 70%
Zondag min. 10, max. 18, wind w. 4, neerslag 45% en zon 70%