Het weer deze weekNog een reeks mooie dagen

24 september 2008 07:00

ALMERE - De officiële (astronomische) herfst is afgelopen maandag begonnen en het weer gedroeg zich met name op dinsdag eigenlijk helemaal in lijn met dit kersverse seizoen in een nogal regenachtige en kille atmosfeer. Er volgen in Almere echter nog mooie dagen.


Nog steeds associëren we de herfst met regen en wind in een ronduit gure setting. Het tegendeel is vaak waar en dikwijls laat het herfstseizoen juist mooi droog weer zien, zoals ook de komende dagen weer het geval zal zijn.
Het accent van het hogedrukgebied lijkt op termijn (het weekeinde) nabij ons land of zelfs boven Nederland te komen. Wellicht neigen we zelfs even naar een karakteristieke Oudewijvenzomersfeer, maar daar is wel royaal 20 graden voor nodig en het is nog even de vraag of we dat gaan halen.
Na vandaag worden de nachten weer kouder en neemt de kans op mist toe gedurende de (na) nacht en (vroege) ochtend. Ook kan er weer eens een keertje nachtvorst gaan optreden boven de uitgebreide velden buiten de stad. Zicht op een structurele weersverandering is er overigens nog niet echt.
Op de langere termijn lijkt het hogedrukgebied boven Scandinavië zich westwaarts terug te trekken en dat geeft de mogelijkheid tot een meer noordelijke wind bij ons, maar vervolgens zien we dat het Europese weercentrum een hogedrukgebied dan weer projecteert richting Nederland. De kans op een overgang naar een fase met veel wind, bakken met regen en stormperikelen lijkt voorlopig erg klein.
Woensdag min. 11, max. 17, neerslag 15%
Donderdag min. 9, max. 18, neerslag 10%
Vrijdag min. 5-6, max. 18-19, neerslag 10%
Zaterdag min. 7, max. 18-19, neerslag 10%
Zondag min. 8, max. 18-19, neerslag 15%