Het weer deze weekRichting Hemelvaart subliem weer

01 juni 2011 05:00

ALMERE - Het zomerweer keert weer terug in Almere en richting het komende weekend kan het zelfs weer zomers warm worden in geheel Zuidwest-Flevoland.


Na een opvallende warme maandagmiddag en -avond volgde een koufront dat de nodige neerslag gaf. Dinsdag overdag was het een flinke jas koeler en bleef het kwik steken bij amper 15 graden.
Momenteel kruipt een solide hogedrukgebied via het zuidwesten van Europa naar de Benelux en breidt zich de komende dagen uit naar de noordelijke Noordzee en het zuiden van Scandinavië. Dat is een klassieke zomerse luchtdrukontwikkeling die doorgaans garant staat voor zeer acceptabel zomerweer. Een aflandige wind gaat ons prachtig weer geven.
Vanaf woensdag wordt het een paar dagen bijzonder zonnig in een veelal diepblauwe lucht.
Een matige bries uit het noordoosten voert droge en steeds warmere lucht naar Nederland.
Richting het weekend zal het kwik zijn opgelopen tot ongeveer 25 graden. De zonkracht zal relatief erg hoog zijn (rond 7), dus te lang (onbeschermd) in de zon bivakkeren wordt afgeraden.
De droogte krijgt hiermee dus weer een nieuwe en helaas sterke impuls en nu er her en der beregeningsverboden dreigen, of inmiddels al gelden, is de landbouw daar niet bepaald mee gediend.
Pas na het weekend lijkt de kans op een (onweers)bui wat toe te nemen, maar opnieuw lijkt daarmee geen doorbraak te zullen plaatshebben naar een sterk wisselvallig weerbeeld met dagelijks talrijke buien.
Sommige instituten die zich bezighouden met het weer op langere termijn gaan uit van een bijzonder droge junimaand. Als dit echt het geval zal zijn straks, komen er ernstige droogteproblemen in ons land.
Meer weer op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 8, max. 18, wind nw. 4, neerslag 10% en zon 95%
Donderdag min. 9, max. 20, wind n. 3, neerslag 0% en zon 100%
Vrijdag min. 11, max. 22, wind no. 3-4, neerslag 0% en zon 100%
Zaterdag min. 12, max. 24, wind no. 3-4, neerslag 5% en zon 100%
Zondag min. 12, max. 25, wind ono. 3-4, neerslag 15% en zon 95%