Het weer deze weekUitstekend weer voor stembusgang

02 maart 2011 06:00

ALMERE - Na de bijna zondvloedachtige regenval van het afgelopen weekend beleven we nu een paar droge dagen. Een hogedrukgebied met de spil net ten noorden van Nederland bepaalt ons weerbeeld in positieve zin de komende etmalen. Het stembusweer is dan ook uitstekend op deze woensdag met flink wat zon op het pleit.


Onderzoeken hebben aangetoond dat het weer in Nederland niet van invloed is op de opkomstpercentages bij (landelijke) verkiezingen. Sommigen beweren evenwel dat met name 'links' het wel eens laat afweten om naar de stembus te gaan als het regent dat het giet. 'Rechts' schijnt doorgaans wat plichtsgetrouwer te zijn en deze groep zou de regen wat meer trotseren, enfin, de bevolkingsdichtheid in Nederland en voldoende stemlocaties dichtbij zijn redenen waarom het Hollandse weer de opkomst nauwelijks bepaalt. In een land als Amerika (grotere afstanden tot de stembussen) is het weer in veel gevallen wel een beperkende factor.
De nachten zijn kouder aan het worden en tot (en met) het weekend is nachtvorst mogelijk, tot circa -3 graden in Almere Buiten.
Overdag wordt het bij de gratie van de verwarmende maartzon toch nog zo'n 7-8 graden. Veel wind is er niet uit noordoost tot noord (later).
Richting en in het weekend lijkt de stroming wat bij te draaien naar noord en wellicht zelfs noordwest.
Het zeer zonnige karakter van het weer verdwijnt dan en het wordt vooral tijdens de nacht weer wat milder.
Er is echter een kleine kans dat het hoog zich juist nog wat versterkt boven Zuid-Scandinavië.
In dat geval wordt het iets kouder en blijft het overwegend flink zonnig.
Meer weer is er op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. -1, max. 7, wind no. 3, neerslag 5% en zon 90%
Donderdag min. -2, max. 6, wind no. 3, neerslag 5% en zon 90%
Vrijdag min. -2, max. 7, wind nno. 3, neerslag 5% en zon 90%
Zaterdag min. -1, max. 7, wind n. 3-4, neerslag 10% en zon 65%
Zondag min. 1, max. 7, wind nnw.4, neerslag 35% en zon 60%