Het weer deze weekVanaf vandaag een stuk zachter

23 februari 2011 06:00

ALMERE - De koude lucht, er werd hier al lange tijd op gezinspeeld, heeft ons inderdaad bereikt met een bescheiden en iets verlaat Valentijnswintertje. Vooral afgelopen maandag en dinsdag waren winters koud met een gevoelstemperatuur tegen de -10 graden in Almere. Een droge oostenwind maakte het gevoelskoud, maar de al krachtiger wordende februarizon gaf desondanks aangenaam weer.


Na een laatste koude nacht nam de bewolking verder toe deze woensdag en inmiddels zal er al wat (winterse) neerslag zijn gevallen.
Tegelijkertijd stroomt nu zachte oceanische lucht via Zeeland en Zuid-Holland naar Almere en de temperatuur loopt dan ook verder op. De hoogste temperatuur van de dag zal woensdagavond bereikt worden.
In de periode donderdag tot en met zondag blijven we gevoelig voor zwakke regenstoringen en ook de zachte luchtaanvoer blijft gewoon doorgaan.
Mogelijk halen we nog een keer nipt 10 graden in de periode tot zondag. We mogen nu toch wel concluderen dat van echt winterweer geen sprake meer kan zijn voor 1 maart.
Al met al was de winter niet echt indrukwekkend.
December leverde andermaal ongewoon veel sneeuw op en was ook een zeer koude maand, maar januari en februari waren ouderwets zacht en leverden louter anti-winterse taferelen op.
Afgelopen week scheelde het werkelijk een haar of Nederland had ook volledig in de ijskoude vrieslucht gebivakkeerd, maar de atmosfeer vond het kennelijk nodig dat de allerkoudste lucht net voor Groningen stokte en dus buiten onze landsgrenzen moest blijven.
Meer weer op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. -3, max. 4, wind z. 4, neerslag 65% en zon 45%
Donderdag min. 3, max. 7, wind zw. 4, neerslag 35% en zon 40%
Vrijdag min. 4, max. 10, wind z. 3-4, neerslag 25% en zon 30%
Zaterdag min. 5, max. 7, wind zw. 3-4, neerslag 70% en zon 20%
Zondag min. 6, max. 8, wind zw. 4, neerslag 55% en zon 35%