Het weer deze weekVanaf vandaag mooier

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - Het weer gaat de goede kant uit. Vanaf dit moment ongeveer zien we een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten opkomen en tegen het weekeinde komt dat net ten oosten van ons land te liggen. Deze ontwikkeling geeft prima weer na vandaag en wellicht krijgen we opnieuw een overwegend droog weekeinde.


We hadden en hebben nog wat (restanten van) oceaanstoringen, die op dinsdag wat regen gaf en op deze woensdag het eerste dagdeel met name wolken met mogelijk nog wat lekkage daaruit. Het zal een nogal sombere dag zijn met veel lage bewolking met wat regen.
Binnenkort krijgen we een paar heel aardige dagen, waarop het zo goed als droog zal blijven met redelijke tot zelfs ronduit goede temperaturen. Tegen en in het weekeinde zou het best eens een keer (bijna) 20 graden kunnen worden.
De meest recente gegevens laten een situatie zien met solide hogedruk boven het oosten van Europa en depressies op veilige afstand van Nederland. We zien het wel vaker dat zich richting medio oktober een mooie weerfase aandient. De volksweerkunde verbindt hier zelfs een spreuk aan: 'is oktober warm en fijn, het zal een strenge winter zijn'. Zo gek is dat weerrijmpje nog niet, want er is namelijk enig verband aangetoond tussen stabiel en vrij warm oktoberweer en een daaropvolgende koude(re) winter (dan normaal). Wie weet is het straks raak in december?
Woensdag min. 11, max. 16, neerslag 40%
Donderdag min. 9, max. 17, neerslag 10%
Vrijdag min. 7 max. 18, neerslag 10%
Zaterdag min. 9, max. 19, neerslag 10%
Zondag min. 10, max. 19, neerslag 10%