Het weer deze weekVeel dynamiek in de atmosfeer

07 december 2011 06:00

ALMERE - Winterliefhebbers komen voorlopig amper aan bod en tot na 15 december behoren flinke vorst en sneeuwval niet tot de mogelijkheden. Een heel verschil met een jaar geleden, toen we na een opvallend koud novemberslot nota bene de koudste decembermaand voor onze kiezen kregen sinds 1969.


Net als het jaar daarvoor trouwens waren de ‘vette’ sneeuwbuien niet van de lucht en tegen Kerst lag er in een deel van het land tot wel 30 centimeter van het witte goud. Zelden was er zoveel sneeuw te zien.
Nu is het gewoon weer eens een keer ouderwets ‘herfstweer’ met wind, regen en veelal milde temperaturen.
Na een wat frisser intermezzo afgelopen maandag en dinsdag, trekt er op deze woensdag weer een golf met zachte oceaanlucht richting Almere. Het regent periodiek en de wind haalt weer flink uit met windstoten van 70-80 kilometer per uur.
Maximaal kan het een graad of 10 worden in Zuidwest-Flevoland.
Vrijdag komt een venijnige randstoring op het noorden van de Noordzee aan en gekoppeld aan die raddraaier zit een flink windveld. Het is mogelijk dat in een deel van Nederland de wind aanwakkert tot stormkracht, maar pas donderdagavond zijn er exacte uitspraken te doen of het al dan niet gaat stormen. De beslist gehypte mediastorm van vorige week - die voor Sinterklaas stond gepland - is immers niet doorgegaan. Het luistert dus altijd heel nauw met stormverwachtingen.
In de loop van het weekend wordt het rustiger en wat droger door het rap opkomen van een hogedrukgebied via Engeland.
Meer weer via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 4, max. 8, wind w. 6, neerslag 95% en zon 20%
Donderdag min. 5, max. 9, wind zw. 5-6, neerslag 90% en zon 10%
Vrijdag min. 7, max. 9, wind wzw. 6-8, neerslag 95% en zon 20%
Zaterdag min. 4, max. 7, wind wnw. 6, neerslag 80% en zon 20%
Zondag min. 3, max. 8, wind nw. 5, neerslag 65% en zon 35%