Het weer deze weekZeer onbestendig en vanaf donderdag koeler

25 november 2009 08:00

ALMERE - Ook de rest van deze novemberweek staat in het teken van een zeer onbestendig weerbeeld. Een actieve en koppige depressie die min of meer voor anker ligt in de wateren tussen Schotland en Noorwegen, blijft sterk weersbepalend en weet bijna niet van wijken.


De luchtdruk in de kern zal voortdurend tussen de 965 en 970 millibar liggen. In het kielzog van deze raddraaier worden enkele randstoringen richting het Noordzeegebied en Nederland meegenomen. De krachtige straalstroom ligt min of meer boven de Benelux en geeft het onstuimige najaarsplaatje nog een extra impuls. Vrijwel iedere dag betekent dit regen of enkele pittige herfstbuien.
Deze woensdag is het nog opvallend zacht en nu is het al zeker dat deze bijna voorbije slachtmaand de op één na mildste november wordt uit de weerhistorie. Vanaf donderdag gaat de temperatuur omlaag. Die komt dan eindelijk eens op normale waarden voor eind november uit.
Overdag kan het dan soms maar 8 of 9 graden zijn. Dat is even wennen en koud voor het gevoel met die wind erbij! Vorige week leek het er nog op dat we een licht winterse fase zouden kunnen gaan beleven rond de maandwisseling en begin december. De meest recente weermodeluitkomsten laten weinig meer over van een eventueel koudeprikje.
De West-Europese atmosfeer blijft te doorstroomd en daarom in hoge mate beïnvloed door milde oceanische luchtaanvoer. Desalniettemin is wat nachtvorst mogelijk na het weekend en misschien zie we wel een paar verdwaalde natte sneeuwvlokken als we goed kijken.
Meer weer op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 11, max. 12, wind zzw. 6, neerslag 65% en zon 15%
Donderdag min. 8, max. 10, wind zw. 5, neerslag 70% en zon 10%
Vrijdag min. 7, max. 9, wind zw. 5, neerslag 65% en zon 15%
Zaterdag min. 6, max. 9-10, wind zzw. 5, neerslag 85% en zon 15%
Zondag min. 6, max. 9, wind zw. 5, neerslag 75% en zon 10%