Het weer deze weekZomerse temperaturen in het weekeinde

09 juli 2007 10:10

ALMERE - Het absolute dieptepunt van deze zomer lijkt nu wel voorbij en er is zelfs zicht op zomerse warmte richting en tijdens het komende weekeinde. De niet aflatende wisselvalligheid blijft ook dan een thema, zodat geen sprake zal zijn van hyperstabiel droog en warm zomerweer, hetgeen vorig jaar juli een zeer opvallend item was.


Afgelopen maandag viel Almere ten deel aan een zeer forse bui die eerder die dag nabij Zandvoort nog een enorme waterhoos produceerde. In korte tijd viel veel neerslag.
Komende dagen behoeven we weinig verandering in dit wisselende weerbeeld te verwachten, maar de temperaturen gaan dus geleidelijk in de lift. Zag het er eerst nog even naar uit dat we wel eens een zeer warm weekeinde zouden kunnen krijgen met zelfs dik tropische middagwaarden… Nu lijkt het erop dat van thermisch stuntwerk niet echt sprake meer zal zijn. Het kwik beweegt zich tussen de 25 en 30 graden. Maar met wat 'geluk' bereikt een deel van de tropenhitte ons net wel.
Eerst blijft het dus licht wisselend met ook vandaag weer een buienkans en ongeveer normale temperaturen. Een enkele bui zou weer veel water kunnen achterlaten op de ene plaats, terwijl men even verderop de straten gewoon droog houdt.
Hoofdkenmerk van de zomer 2007 blijft dus nogmaals die voortdurende wisselvalligheid. Het is alweer erg lang geleden dat we eens een hele week geen druppel regen hebben mogen noteren in dit land. We kunnen eigenlijk nu al concluderen - even in het midden latende wat augustus ons brengen moge - dat we een (veel) te warme en (veel) te natte zomer krijgen uiteindelijk.
Woensdag min. 12, max. 18, neerslag 50%
Donderdag min. 13, max. 19, neerslag 60%
Vrijdag min. 14, max. 20, neerslag 30%
Zaterdag min. 15, max. 25-26, neerslag 25%
Zondag min.16, max. 26-27, neerslag 20%