HG Bouw: partner in duurzame en kwalitatieve woningen

26 februari 2010 08:00

POLDERVLAK - Het Almeerse bedrijf HG Bouw heeft het verkooprecht gekregen van K-Kontrol in geheel Nederland, leverancier van duurzame en energiezuinige houtskelet-woningen.


"Houtskelet-woningen worden nogal eens 'gehorig' genoemd", zegt eigenaar Harrij van Galen. "Maar bij K-Kontrol is daar geen sprake van. De isolatieschil wordt nergens onderbroken waardoor de beruchte koudebruggen niet ontstaan. Die zijn vaak de oorzaak van isolatieverlies en zelfs schimmelvorming. Deze woningen hebben ook een uniek ventilatiesysteem. Het zijn zeer energiezuinige woningen die tegen lage kosten gebouwd kunnen worden." Wij kunnen starterwoningen bouwen vanaf 100.000 euro casco en natuurlijk andere woningen of appartementen. De klant zorgt voor de grond en het team van HG Bouw voor de opbouw en afwerking.
Woningen van K-Kontrol kunnen gebouwd worden naar ontwerp van de klant of samen met onze huisarchitect ToDe-sign. Van Galen: "Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam bouwen, waarbij milieubewust en ecologisch gebouwd wordt. Hout is zeer weinig milieubelastend en heeft bovendien een aantal natuurlijke kenmerken die de gezondheid ten goede komen. Zo heeft hout maar 0,1 radioactieve straling, waar baksteen bijvoorbeeld 7,9 heeft. Beton is zelfs nog schadelijker. Er is onderzocht dat in streken waar veel met hout gebouwd wordt, bijna geen reuma voorkomt."
HG Bouw is in Almere al meer dan 15 jaar een vertrouwd adres voor bouw- en verbouwingen. "En natuurlijk kunnen wij de huizen van K-Kontrol ook bouwen", zegt Van Galen. "We staan in de wijde omgeving bekend om onze kwaliteit en snelheid van werken. Daar zijn we erg trots op."

HG Bouw

Bakkenzuigerstraat 11
1333 HA BUITEN
036-5326791
06-22247178
www.hgbouw.nl
www.tode-sign.nl