Hinder voor bedrijven en bewonersTussenring gaat volledig op de schop

09 juni 2010 07:00

STAD - De Tussenring gaat deze zomer volledig op de schop. De verbindingsweg tussen de A6 en Hogering moet veiliger worden. Bedrijven zijn vorige week op de hoogte gesteld met informatie-avonden. Omwonenden krijgen binnenkort extra informatie van de Stadsdeelkrant.


De kruising van de afrit van de Hogering met de Tussenring wordt overzichtelijker gemaakt. De scheuren en het hoogteverschil in de Tussenring worden weggewerkt. Tot slot wordt de rotonde bij de afrit A6 - Tussenring een tweebaansweg richting Utrecht. Zo kunnen er meer auto's van verschillende kanten de rotonde passeren en wordt de file op de A6 voorkomen.
De werkzaamheden zijn vanaf maandag 12 juli tot uiterlijk 1 september. Het werk gebeurt in drie fasen, zodat de wijken en bedrijventerreinen zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Het werk aan deze provinciale weg wordt in de zomer gedaan, omdat dat verkeerstechnisch een rustige periode is.
In de laatste fase wordt één tot twee weken van maandag tot vrijdag iedere nacht van 22.00 uur tot 06.00 uur gewerkt aan een turbo-rotonde. Al het verkeer van en naar de A6 (met bestemming Lelystad, Utrecht, via de A27 etc.) moet dan omrijden via de Buitenhoutdreef, de Evenaar en de Spectrumdreef. Uitzondering is het verkeer naar Amsterdam, dan wel via de rotonde kan rijden.

Omleidingroute

Vorige week zijn bedrijven van de bedrijventerreinen De Vaart en Sallandsekant uitgenodigd om kennis te nemen van de omleidingroute. Tijdens deze inloopbijeenkomsten warenn medewerkers van zowel de gemeente Almere als de provincie aanwezig om de mensen van informatie te voorzien.
De inwoners van Tussen de Vaarten en de Bouwmeesterbuurt, Landgoederenbuurt, Faunabuurt, Bloemenbuurt en Molenbuurt krijgen een speciale editie van de Stadsdeelkrant over deze werkzaamheden.