Hockeyclub heeft tweeledig gevoel bij competitiestop

22 april 2020 00:00

Door Marcel Beijer

SPORTPARK KLEIN BRANDT – Hockeyclub De Almeerse heeft een tweeldig gevoel nu bekend is geworden dat de competie wordt stilgelegd vanwege de Coronamaatregelen. De Heren, die onderaan de ranglijst bungelden, blijven daardoor in de Hoofdklasse. "Maar de Dames lopen promotie mis", zegt voorzitter Wibo van der Meulen.

Ook is Van der Meulen blij dat de jeugd weer terecht kan op de club. "Dan komt er tenminste weer wat reuring in de tent. Met de jeugd tot 12 jaar kunnen we echt weer aan de slag en de jeugd van 12-18 kan ook sporten maar wel met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Daar zijn genoeg spelvormen voor te bedenken. Maar partijtje spelen: nee, dat gaat dus niet."

Bezuinigen

De Coronacrisis raakt ook De Almeerse hard. "We zullen moeten gaan bezuinigen. Dat heeft gevolgen voor het volgende seizoen. Maar dat geldt voor iedere hockeyclub in Nederland. De komende weken gaan we met de spelers in gesprek, we hopen er zoveel mogelijk binnen te kunnen houden. We gaan ook met de trainer in gesprek."

De club zal ook inzetten op de eigen kweek. "Bij de Dames hebben we momenteel veel talenten klaarstaan, bij de Heren misschien iets minder. Maar we kunnen ermee verder."

Prettig

De zekerheid dat het Herenteam nog een jaar Hoofdklasse kan spelen is prettig, stelt Van der Meulen. "Aan de andere kant had je natuurlijk liever het sportief uit willen knokken. Ik zag dat overigens niet zo somber in. Goed, we stonden onderaan maar vaak haalden we in de tweede seizoenshelft de meeste punten. Vorig jaar zelfs in één week negen punten. Dus ik had het nog wle willen zien."

Dames

En dames lopen dus promotie mis. Ze stonden op de tweede plaats, op vijf punten achterstand van koploper Delft. "Die competitie was pas op de helft dus dat was nog lang niet gespeeld. Bovendien ga je als nummer twee naar de playoffs, waardoor je ook kans loopt te promoveren.

Zomer

De hockeyclub gaat de komende weken zeker niet achterover leunen. "Misschien dat de maatregelen over drie weken verder versoepeld worden en kunnen we dit seizoen nog een beetje leuk op de club afsluiten. Daarnaast zullen toch een heleboel mensen deze zomer niet op vakantie kunnen. Hoe leuk is het dan om op ons terrein een zomerprogramma te draaien. Met clinics of een spellendag. En dan fris aan het volgende seizoen beginnen."

Ook volgend jaar spelen de hockeyheren in de Hoofdklasse. (Archieffoto: Fred Rotgans)