Hockeyers Almeerse houden het nog een weekje spannend

01 mei 2010 12:54

MUZIEKWIJK - De Heren 1 van de Almeerse hockeyclub zijn dit weekend nog geen kampioen geworden. Doordat USHC uit Utrecht, nummer 2 van de competitie 1ste klasse, had verloren van Shinty, konden de hockeyers bij winst al dit weekend kampioen worden en daarmee promoveren naar de 'overgangsklasse'. Maar de mannen kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hattem en stellen hiermee het kampioenschap nog een weekje uit.
Zondag 2 mei staat er wederom een belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen GCHC uit Groningen. GCHC staat op dit moment op de 9de plaats in de competitie met een zeer groot puntenverschil op Almere. De Almeerders hebben ten op zichten van nummer 2 USHC op dit moment een puntenvoorsprong van 8 punten, en kunnen zodoende bij winst a.s. zondag niet meer van de eerste plaats verstoten worden. De suportersbus is geboekt om in groten getale onze jongens deze dag in Groningen naar het kampioenschap te juichen.

Promoveren naar de 'overgangsklasse'

Heren 1 van de Almeerse hockeyclub spelen dit seizoen in de 1ste klasse afdeling A, en strijden samen met Soest, USHC, Eelde, Shinty, Leusden, EHV, PW, Hattem, GCHC, Phoenix en Huizen voor het kampioenschap. Nummer één van deze poule promoveert naar de 'overgangsklasse'
De overgangsklasse is de één na hoogste klasse van Nederland.
Voor een relatief jonge club al de Almeerse is dit een uitzonderlijke prestatie, met natuurlijk als doelstelling om tussen de aankomende 3 en 5 jaar te promoveren naar de Hoofdklasse.