Hockeyjeugd Buitenhout MHC weer op het veld

07 mei 2020 00:00

BUITEN – Na maanden geen hockey kon de jongste jeugd van hockeyvereniging Buitenhout MHC weer de velden op en werd weer training gegeven. Door de coronamaatregelen kon er twee maanden niet gesport op de drie velden.

Door de versoepelde maatregelen stonden afgelopen woensdag weer dertien teams op het veld. Wel met een heleboel aanpassingen. Trainerscoördinator Daan Ros: "We hebben een Covid-19 protocol moeten maken waarin alle voorwaarden staan om veilig sporten te kunnen garanderen. Zowel voor de jeugd, maar ook voor de trainers en vrijwilligers. Om dat protocol uit te kunnen voeren kunnen we gelukkig rekenen op ouders die komen helpen."

Oudere jeugd

Deze week mag ook de oudere jeugd de velden weer op en daar is bestuurslid Barbara Schreiner blij mee: "Het is enorm vervelend om te zien dat zo'n prachtig complex er ongebruikt bij ligt. Wat het meest vervelend was, is dat de proeftrainingen die gepland stonden vlak voor de intelligente lockdown maar 1 keer door konden gaan. Daardoor missen we direct een grote instroom van nieuwe leden."

Gratis proeftrainingen

Daarom geeft de hockeyvereniging op de zaterdagen 16, 23 en 30 mei van 9.30 tot 10.30 uur. gratis proeftrainingen aan geïnteresseerden. De jeugd mag dan drie keer gratis komen trainen om te kijken of ze hockey een leuke sport vinden. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.buitenhoutmhc.nl. Natuurlijk wordt er op die dagen ook getraind volgens het Covid-19 protocol .

Meer informatie www.buitenhoutmhc.nl

De jeugd kon het hockeyveld weer op. (Foto: aangeleverd)