Hockeyjongens D1 met medaille naar huis

10 februari 2010 08:00

ALMERE - De jongens D1 van de Almeerse Hockeyclub zijn er afgelopen zondag in geslaagd om de derde plaats te halen bij de landskampioenschappen in Nijmegen. "Een superknappe prestatie", volgens de coaches.


Na winst op Breda behaalden de hockeyjongens D1 van de Almeerse Hockeyclub afgelopen zondag de derde plaats bij de landskampioenschappen in Nijmegen. "Een superknappe prestatie", volgens de coaches Robin Herweijer en Arnout Gelsing.
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Victoria uit Rotterdam, deze werd nipt verloren met 3-2. De tweede wedstrijd in de poule werd overduidelijk gewonnen door de Almeerse kanjers met 6-3 tegen Groningen. De halve finale moest Almere aantreden tegen Pinoké uit Amsterdam. Helaas werd deze verloren met 2-1 en moest Almere gaan strijden om de derde en vierde plaats tegen Breda. De wedstrijd werd met 5-3 beslist door de Almeerse team en haalde hierdoor de derde plaats bij het Landskampioenschap.
De meisjes D1 zijn vierde geworden na het nemen van strafballen bij de Landskampioenschappen in Dalfsen. JB1 heeft ook de vierde plaats weten te bemachtigen op de Landskampioenschap te Arnhem.