Hoe fit is Almere?

28 februari 2010 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - Vanaf 8 maart start het landelijke onderzoek Hoe fit is Nederland via ruim 50 lokale onderzoeken. Voor Almere vindt het onderzoek plaats bij DeMIX Fitness Almere!Bijna iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Maar wat velen niet weten is dat twee maal per week een uurtje bewegen al zorgt voor een enorme verbetering van de gezondheid. Hoe groot die verbetering exact is, wordt vanaf 8 maart in een landelijk fitheidonderzoek onderzocht.
Daarom worden 100 testpersonen gezocht die gedurende 5 weken aan de hand van een trainingprogramma gaan bewegen. Vooraf wordt een begintest gedaan waarbij de PFI (persoonlijke fitheids index) en de PFL (persoonlijke fitheids leeftijd) berekend worden. Na 5 weken wordt bij de hertest bekeken wat het effect van 10 trainingen is op beide cijfers is.

De voorwaarden om deel te nemen zijn:

"   Deelnemers moeten ongetraind zijn
"   Deelnemers moeten gedurende 5 weken 2 maal p/w een speciaal trainingsprogramma volgen
"   Deelnemers moeten tussen 16 en 80 jaar oud zijn.
De onderzoeksresultaten zullen worden geëvalueerd door het Interfacultair Centrum Bewegingswetenschappen, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen.
"Wijzelf weten inmiddels wel dat fitnesstraining enorm effectief is. Het leuke is nu dat we via dit onderzoek kunnen aantonen dat het daadwerkelijk zo is. We zijn er dan ook trots op dat ons fitnesscentrum als één van de testcentra is verkozen, zegt clubmanager John Zwamborn, "Het onderzoek is leuk, afgestemd op ongetrainde deelnemers en wordt uitstekend begeleid door onze medewerkers. Ik weet zeker dat het erg gezellig gaat worden en dat de deelnemers ervaren hoe leuk en goed sporten eigenlijk is."
Voor deelname aan het onderzoek van 5 weken wordt 39 euro eigen bijdrage gevraagd. Dat is inclusief alle testen en 5 weken lang sporten.
Meer informatie over het onderzoek is te lezen op www.hoefitisnederland.nl of te verkrijgen bij DeMIX Fitness Almere via: 036-7115555 of stuur een mail naar info.almere@demix.nl. "Via dit nummer kunt u zich ook aanmelden voor het onderzoek, loopt u ook gerust even binnen. Aanmelden kan tot 1 april 2010!"
DeMIX Fitness Almere

Edvard Munchweg 123
1328 MK Almere
036-7115555 www.demixalmere.nl