Hoe gastvrij is Almere?

27 juli 2011 05:00

ALMERE - Als het aan Elzelina en Ron Elias, districtsvertegenwoordigers van uitwisselingsorganisatie Youth for Understanding ligt, krijgt Almere voor gastvrijheid een dikke acht. Voor het schooljaar 2011-2012 zijn zij er tot nu toe namelijk al in geslaagd om vier studenten onder te brengen bij Almeerse gezinnen.


Deze score is een verdubbeling ten opzichte van het vorig jaar. In de landelijke ranglijst van plaatsingen in de grote steden gaat Almere dan ook fier aan de leiding.
Volgens de districtsvertegenwoordigers gaat het een hartstikke leuk jaar worden. Hoewel de studenten in de eerste plaats komen voor zichzelf, hun gastgezin en de middelbare school, is het ook leuk dat ze niet te ver bij elkaar uit de buurt wonen, zodat ze bijvoorbeeld ook samen leuke dingen kunnen ondernemen en zich aan elkaar kunnen optrekken bij het leren van het Nederlands. Het is immers vooral ook de bedoeling dat ze zich aan het eind van het programma goed kunnen redden in onze taal. Voor twee van de studenten moet dat overigens niet al te moeilijk zijn, want zij zijn afkomstig uit Duitsland. Voor de Thaise Sitachana en de Japanse Nodoka wordt het een grote uitdaging.
De score is overigens nog geen reden om achterover te leunen. YFU zoekt namelijk nog onderdak voor ruim twintig andere studenten (meestal voor het hele schooljaar, soms voor de periode tot de kerstvakantie). Daarom zou het mooi zijn als nog een paar Almeerse families zich spontaan zouden aanmelden als gastgezin. Aanmelden kan via de website www.yfu.nl.