Hoe vangt een hond een boef?

13 augustus 2009 07:00

ALMERE - Almeerders die willen weten hoe politiehonden boeven vangen, kunnen dat zaterdag 15 augustus zien in het Weteringpark. Ook zijn er honden die een doggy-dance uitvoeren en werkhonden die zich uitleven in een bijtwedstrijd.


Op de locatie van NBG vereniging de Hoge Vaart verzorgt Prodog Holland de wedstrijd 'Stellen en Bijten' en diverse demonstraties. Prodog Holland gebruikt deze dag om de hondensport te promoten en organiseert daartoe een aantal wedstrijden. Leden van verenigingen die onder andere aangesloten zijn bij de Nederlandse Bond voor Gebruikshonden, gaan zaterdag strijden om de eerste plaats. Verdedigingshonden worden op belastbaarheid, drift en moed getest. Het is een serieuze wedstrijd voor deelnemers maar publiek is welkom.
Ook een opkomende hondensport in Europa, Doggy-dance staat op het programma.
Politiehonden en hun geleiders demonstreren appèl- en stel (bijt) oefeningen. Denk aan het arresteren en transporteren van verdachten. Bezoekers kunnen volgens Prodog Holland ervaren dat deze honden, in tegenstelling tot wat velen denken, heel sociaal zijn. Prodog Holland demonstreert op deze dag ook materialen die bij het africhten van honden onder meer gebruikt worden door de politie, het leger en de reddingshondenbrigade.
De eerste wedstrijd begint zaterdag 15 augustus om 10.00 uur. De demonstraties worden gegeven op het terrein van NBG vereniging de Hoge Vaart, Weteringweg 8, 1358 AK Almere. Meer Informatie: 06-34430777.