Hoe werken die apparaten toch?

12 april 2010 15:43

ALMERE - Een treinkaartje kopen, een parkeerticket halen, geld opnemen en betalen met de pinpas of chipknip: op steeds meer plekken kan het alleen nog maar via een automaat. Maar hoe werken die apparaten? In de cursus 'Omgaan met digitale apparaten' van Almer, worden de deelnemers stap voor stap meegenomen in het werken met verschillende apparaten.


De cursus start donderdag 8 april in woonzorgcentrum Archipel in de Literatuurwijk. De bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur en eindigen om 12.00 uur. Het zijn drie bijeenkomsten van twee uur. Met behulp van voorgespeelde situaties op dvd wordt de werking van digitale apparaten duidelijk gemaakt. In het bijbehorende cursusboek wordt een en ander nogmaals toegelicht met behulp van afbeeldingen.
Het varieert van een treinkaartje uit de automaat halen tot het instellen van de wekkerradio of magnetron of het aanleren van de basisprincipes van een mobiele telefoon.

Informatie en aanmelding

Almer is op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar via de Zorglijn 0900-7755777 (lokaal tarief). Inschrijven is ook mogelijk via www.almer.nl.