Hoeksteen2012

04 januari 2012 06:00

Door Marcel Beijer

“Mannen, hier volgt mijn nieuwjaarstoespraak. Kan het even stil zijn? Ik erger me groen en blauw aan deze kaketoe van geluiden. Dank u.
We hoeven niet direct door het rode lint te gaan, maar 2012 wordt voor onze onderneming opnieuw een zwaar jaar. Er valt nog geen pijl aan vast te knopen of we het hoofd in het water kunnen houden. Vorig jaar was het met de economie ook niet bepaald koek en ei wat er blonk. Maar nu is de situatie helemaal uit de hand geëscaleerd, en dat brengt mij behoorlijk van mijn abrikoos.
Toch zijn er ook lichtpuntjes te horen. Misschien maak ik jullie dood met een blije mus, maar het laatste kwartier van 2011 verliep spoedig. Je kan het dus ook uit een positieve ooghoek bekijken.
Maar mannen, laat mijn boodschap niet aan Dobermansoren gericht zijn! Pak jullie borst maar vast voor 2012: we zullen ons met onze hele zaal en zieligheid voor het bedrijf moeten inzetten en allemaal een schakeltje harder moeten bijzetten.
Er is echt geen haan op mijn hoofd die ernaar kraait om de beer te prijzen voor het avond is. We moeten elkaar allemaal een helpende hand onder de riem steken.
Man aan man.
Schouder aan schouder.
Tot de schijt ons doodt…”