HoeksteenBerdien

11 april 2012 05:00

Door Marcel Beijer


Even een godsdienstles: met Pasen vieren gelovigen de opstanding van Jezus nadat hij die vrijdag daarvoor (Goede Vrijdag) aan het kruis genageld was. Die Bijbelse gebeurtenis levert ons anno 2012 nog wat mooie vrije dagen op. In ieder geval Tweede Paasdag en voor sommigen ook de Goede Vrijdag. Dat geldt bijvoorbeeld voor ambtenaren. Ook ex-wethouder Berdien Steunenberg was vrij, maar dat komt omdat ze door de gemeenteraad, inclusief haar eigen CDA, naar huis werd gestuurd. ‘Ik ben gekruisigd’, sprak ze in de microfoon van Omroep Flevoland.
Nu weet ik de reden niet waarom Berdien ooit voor het CDA gekozen heeft, maar het toont niet van enig inlevingsvermogen om zoiets in de week van Goede Vrijdag te roepen. Christenen zijn misschien niet zo snel beledigd als fundamentele moslims, leuk vinden ze zo’n uitspraak allerminst.
Berdien zit sowieso in de recalcitrante fase. Ze gooide ook met modder naar haar collega-wethouders. Waar Christenen elkaar in deze tijd herinneren aan de principes van het geloof en met Pinksteren elkaar zelfs verstaan in ieder hun eigen taal, gooit Berdien juist haar kont tegen de kribbe en ligt ze dwars.
Die kan naar een verdere politieke carrière fluiten.