HoeksteenBerg

31 augustus 2011 05:00

Door Marcel Beijer


‘Geachte raadsleden. Het bericht kwam niet op 1 april naar buiten, en dus móet het waar zijn: er zijn plannen voor een berg van 2000 meter hoog in Almere. Wij van de PVV zijn daar faliekant op tegen. Ik leg u uit wáárom.
Het bekende gezegde luidt: Als de berg niet tot Mohammed wil komen, dan moet Mohammed maar naar de berg gaan. En dat zegt méér dan genoeg.
Waarom moet Almere weer de grootste zijn met alles? We hebben in Limburg prachtige heuvels. Gun die jongens nou toch ook iets. En de PVV heeft nu eenmaal wat Limburg. Nee, als er ooit een berg komt, dan moet die in Venlo komen.
Maar wat de PVV betreft liever helemaal geen berg. Henk en Ingrid houden niet van bergen. Misschien als ze op vakantie zijn in Zwitserland, maar na twee weken lopen ze krom van de spierpijn in hun kuiten en zijn ze blij dat ze weer thuis zijn. Het is overduidelijk: Nederland heet niet voor niets Neder-land. Pays-Bas; de lage landen. Een berg in Almere is gewoon weer een lafhartige manier van de linkse elite om onze cultuur om zeep te helpen. In Nederland horen geen bergen. Wij zijn plat en laag bij de gronds en dat moet zo blijven.’