HoeksteenGoeie vraag!

14 maart 2012 06:00

Door Marcel Beijer


“Beste personeelsleden van ROC Flevoland. Het is voor mij als bestuursvoorzitter helemaal niet leuk om veertig mensen te moeten ontslaan. Het zijn mensen die met ziel en zaligheid voor het ROC Flevoland gewerkt hebben. Hun inzet zullen wij gedenken. Zijn er nog vragen?”
-   “Mijnheer Wilcke, is uw salarisverhoging van 20 procent niet wat aan de hoge kant?”
“Goeie vraag! Denk niet dat het een lolletje is om bijna 200.000 euro te verdienen. Maar moet ik een aangeboden opslag soms weigeren? Dat helpt geen steek. Vergeleken met 2008 ontvang ik slechts 60.000 euro extra. Wat schieten we er mee op als ik dat afsta? Oké, ik zou er twee fulltimers mee in dienst kunnen houden. Maar bij ons thuis moet ook elk 500 euro-biljet drie keer worden omgedraaid. Zijn er nog vragen?”
-   Mijnheer Wilcke, waarom bent u eigenlijk 60.000 euro extra gaan verdienen?
“Goeie vraag! Dat komt omdat we een bestuurlijke samenwerking hebben met het ROC van Amsterdam. Daardoor heb ik veel meer verantwoording gekregen. Logisch dus dat je dan ook meer salaris krijgt. Zijn er nog meer vragen?”
-   Mijnheer Wilcke, als die ontslagen vallen krijgt het overgebleven personeel ook meer verantwoording. Krijgen wij ook 20 procent opslag?”
“Goeie vraag! Zijn er nog meer vragen?”