HoeksteenInbrakengolf

03 augustus 2011 05:00

Door Marcel Beijer


“Oké, jongeren, welkom in het Beatrixpark. Ik leg de spelregels van het golfspel nog één keer uit. Ik zie dat jullie allemaal een koevoet hebben meegenomen. Heel goed, want die heb je nodig voordat je bij Baan 1 kan afslaan.
Goed, je zet dus de tanden van de koevoet tussen de deur en het kozijn van de taverne. Je linkerhand hou je op de deurknop. Dan druk je stevig met je rechterhand tegen het uiteinde van de koevoet zodat het slot openbreekt en de deur uit zijn sponning vliegt.
Nu is het belangrijk om snel naar binnen te lopen. De chocorepen liggen onder de bar. Energydrinks staan in de koelkast. Helaas verkopen we geen alcohol.
Als het alarm niet is afgegaan heb je mazzel, dan kan je gewoon een golfclub en een golfbal jatten. Dan sla je ongehinderd af op Baan 1. Het is wat lastig in het donker, maar dat maakt het wel spannend. Mocht het alarm wél afgaan, komt er een extra handicap, want dan moet je de 18 holes afleggen voor de politie arriveert. De ene keer is dat wat sneller dan de andere keer. Zijn de regels voor iedereen duidelijk?”
- “Maar meneer, we zouden toch les krijgen in midgetgolf?”
“Midgetgolf? Nee, dat was drie maanden geleden, toen we open gingen. Nu is hier een inbrakengolf.”