HoeksteenSchouwburg

21 december 2011 06:00

Door Marcel Beijer


“Welkom bij Schouwburg Almere. Het gaat vanaf vanavond een tikkeltje anders dan u als bezoekers gewend bent. Dat komt omdat we 13 mensen hebben moeten ontslaan. Tja, bezuinigingen hè?
Allereerst: de garderobe. Er wordt voortaan onder de gasten een vrijwilliger aangewezen die de jassen in ontvangst neemt. Die mist dan wel de eerste minuten van de voorstelling, maar ja. Bezuinigen vraagt om creatieve oplossingen. Zo hebben we Gekke Henkie bereid gevonden om in de pauze koffie te zetten. In ruil daarvoor hoeft hij de nacht niet onder een brug door te brengen, maar slaapt hij gezellig in de foyer. Hebben we meteen nachtbewaking. Scheelt toch weer twee arbeidsplaatsen. Ach, misschien wil één van u Henkie even assisteren bij het inschenken van de koffie, want hij bibbert nogal. Bij voorbaat dank.
Alcoholische versnaperingen zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Henkie zuipt de voorraad er in één nachtje doorheen. We kopen het nu niet meer in. Dat is beter voor Henkie en indirect ook voor u. U kiest in 2012 toch ook voor uw gezondheid? … nou dan!
In januari wijkt het baliepersoneel voor een kaartjesautomaat en met ingang van het seizoen 2012-2013 worden ook de artiesten vervangen door look-a-likes die geweldig kunnen playbacken. U moest eens weten hoeveel die ingreep oplevert.”