Hoge functionarissen vertrekken bij Floriade

07 mei 2021 10:50

Door Robert Mienstra

ALMERE – Hoge functionarissen binnen de Floriade BV hebben aangekondigd te vertrekken. Dat vernam de PVV uit betrouwbare bron. "We kregen dat te horen van een tipgever en dat hebben we vervolgens gecontroleerd. Het bleek te kloppen", meldt Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV. De Floriade beaamt het vertrek.

Een woordvoerder van de Floriade BV laat desgevraagd weten: "Enkele collega's hebben aangegeven in de komende maanden de organisatie te verlaten. We gaan de vacatures uitzetten en er wordt voor overdracht gezorgd. Er is geen risico voor de Expo."

"Het is een zorgelijke ontwikkeling want het gebeurt na het aantreden van de nieuwe directeur Hans Bakker", zegt Van Dijk. "Die leegloop schijnt te maken te hebben met het gedrag van de nieuwe directeur Hans Bakker. Hij is dingen kapot aan het maken want het gaat om mensen met veel ervaring waar de Floriade van afhankelijk is voor het welslagen van het evenement. En het is al een groot probleem om dat te laten lukken. Als je de top uit je organisatie snijdt, dan weet ik niet hoe ze dat gaan oplossen."

De regie bij de gemeente is weg, vindt Van Dijk. "De wethouder heeft niets meer te zeggen. Die leunt achterover en kijkt hoe het allemaal gaat. Het lot van de Floriade is in handen gegeven van een kennelijk autoritair bestuurder die naar eigen goeddunken alles uit de organisatie snijdt wat van belang is."

De PVV heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Hans Bakker, de nieuwe directeur van de Floriade BV. (Foto: LinkedIn)