Holland Cup keert terug in Almere

08 april 2009 07:00

STAD - De Holland Cup keert weer terug in Almere. Vorig jaar ging het voetbalfeest niet door. Maar in het Paasweekeinde speelt de internationale voetbaljeugd weer partijtjes in Almere.


De Holland Cup werd jarenlang in de zomer georganiseerd door Eurosportring uit Baarn in samenwerking met de gemeente Almere. Na een jaar afwezigheid hebben FC Omniworld en AS'80, opnieuw in samenwerking met Eurosportring, besloten gezamenlijk de Holland Cup 2009 te organiseren in het Paasweekeinde. Ruim 120 teams , 80 buitenlandse- en 40 teams uit Nederland zullen van 11 april tot en met12 april op de velden van AS'80 en FC Omniworld in Almere Stad in diverse leeftijdsklassen strijden om de Holland Cup en de Challenge Cup. In totaal zullen er zo'n 330 wedstrijden worden gespeeld op Sportpark Klein Brandt en Sportpark Fanny Blankers-Koen.
Er komen in ieder geval spelers uit België, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Polen, Rusland, Schotland en natuurlijk Nederland. De buitenlandse teams, in totaal 1200 personen, zullen worden ondergebracht in de drie locaties van Het Baken.
Op vrijdag 10 april komen de eerste ploegen aan in Almere, zij kunnen die avond de competitiewedstrijd FC Omniworld-AGOVV bijwonen. Op zaterdag worden van 9.00 tot 18.00 uur de voorrondes gespeeld bij AS'80 en FC Omniworld. 's Avonds is er een feestavond. Op zondag staan de finales geprogrammeerd. Op maandag vertrekken de spelers weer.