Hollandse Brug weer drie rijstroken in beide richtingen

05 november 2008 08:00

ALMERE - Vanaf begin deze week kan het verkeer op de Hollandse Brug in beide richtingen weer gebruik maken van drie rijstroken.


In het weekend van 1 en 2 november is de wisselstrook verwijderd. Dit betekent dat het verkeer in de richting Amsterdam weer gebruik kan maken van drie rijstroken met een volle breedte. Ook in de richting Almere kan het verkeer dan gebruik maken van drie rijstroken. Deze zijn echter nog wel versmald. Dit is nodig, omdat aan de oostzijde van de brug de komende weken nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden. Op de versmalde rijstroken richting Almere geldt de komende weken nog een maximumsnelheid van 70 km per uur voor het verkeer.
De laatste betonstortingen op de Hollandse Brug zijn met succes afgerond. Hiermee zijn de tijdelijke afsluitingen van de brug voor het vrachtverkeer voorbij. Daarnaast is FileMijdenA6 beëindigd. De tent is vorige week definitief afgebroken en hiermee naderen de werkzaamheden aan de brug hun einde.

Veiliger situatie

Bijna al het langzame verkeer, waaronder fietsers, voetgangers en scootmobielen, maakt inmiddels gebruik van de parallelbaan. Nadat het werk aan de zijkant van de parallelbaan gereed is, kan ook het landbouwverkeer in december weer over de brug. Hierna gaat ook de pont definitief uit de vaart. De bus keert niet terug naar de parallelbaan en krijgt een eigen strook op de brug. Hierdoor ontstaat een veiliger situatie.