Home Edition van Avond4daagse Danswijk

31 maart 2021 14:05

DANSWIJK - In aangepaste vorm kan de Avond4daagse in en rondom Danswijk dit jaar toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni 2021 kunnen kinderen hun eigen Avond4daagse lopen in de buurt. Stichting The Lighthouse organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie.

Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde 'ronde routes', dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen en verrast ze onderweg met leuke berichten.

Eigen wandelmoment

Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/almere Deelname kost 6,50 euro. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. Kijk voor meer informatie op www.avond4daagse.nl.

Een lange stoet wandelaars is dit jaar helaas niet mogelijk, maar kinderen kunnen zelf hun eigen route lopen. (Archieffoto)