Home-Start en 6 bestaan in Almere tien jaarGezinnen helpen als vrijwilliger voor Humanitas

10 september 2008 07:00

ALMERE - "Humanitas Home-Start bestaat tien jaar in Almere", zeggen coördinatoren Jantine de Ruiter en Richarda Westervoorde. "We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten voor gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Want dat is wat Home-Start doet."


"We willen onze groep van 25 enthousiaste vrijwilligers graag aanvullen met nieuwe", zegt Westervoorde. "Steeds meer gezinnen weten de weg naar Home-Start te vinden. Daardoor ontstaat er een lange wachtlijst. We hebben nu niet genoeg vrijwilligers om aan alle hulpvragen te kunnen voldoen." Vrijwilligerswerk kan heel goed naast de baan, de studie en het gezin, vindt De Ruiter. "Je bezoekt een dagdeel in de week een gezin en in de schoolvakanties ben je vrij."

Altijd een klankbord

Een van de vrijwilligers van het eerste uur en nog steeds actief voor Home-Start is Wil. "Ik werk 36 uur in de kinderopvang en doe daarnaast vrijwilligerswerk voor Home Start. Ik leer er veel van, hoe mensen met elkaar omgaan bijvoorbeeld. Uit eigen ervaring weet ik hoe prettig het is om eens je verhaal kwijt te kunnen. Je hebt altijd een klankbord via de bijeenkomsten met de coördinatoren."
Almeerders die collega-vrijwilliger van Wil worden willen, kunnen zich aanmelden voor 15 september voor de training vrijwilligers voor Home-Start én 6, die in september gaat starten. Voor meer informatie kijk naar de advertentie in deze krant of op de website van Home-Start: www.home-start.nl of almere@home-start.nl.