Hond aangereden op A6

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - De bruine Jack Russel Gibsy die sinds 19 september vermist werd in de Molenbuurt, is afgelopen vrijdag aangereden op de A6. Hij heeft de aanrijding niet overleefd. De eigenaresse, Dina Frikken uit Stadskanaal, was op bezoek bij haar dochter in de Molenbuurt in Almere Buiten. Ze had kennissen gevraagd de hond uit te laten, toen hij ontsnapte. Dina is er kapot van.


"De deur stond op een kier, dus voordat ze het wisten was Gibsy er vandoor", vertelt Dina verdrietig. Wat een mooie dag had moeten zijn, eindigde niet zo leuk voor het gezin. "Het gebeurde aan het eind van de bruiloft van mijn dochter, echt vreselijk. We hebben daarna nog dagen gezocht, flyers uitgedeeld en posters opgehangen in de omgeving van de Molenbuurt met een foto van hem. We hebben wel wat telefoontjes gehad, maar toen we bij de opgegeven plaats kwamen was er helemaal niets te vinden."
Het gezin is kapot van de dood van Gibsy. "Hij was bijna 2 jaar oud, en al die tijd al bij was hij bij het gezin. Gibsy hoorde echt bij het gezin, maakte er deel van uit", zegt Dina. "Iedereen die ons heeft geholpen met zoeken naar Gibsy en zo met ons heeft meegeleefd, wil ik bedanken. Gibsy is terecht, maar helaas niet zoals wij gehoopt hadden."