'Honden van Almere' in de KunstlinieAlmeerse viervoeter als VIP op rode loper

30 september 2009 07:00

STAD CENTRUM - Elke hond uit Almere is zondag 4 oktober in de Kunstlinie een echte VIP. Tijdens het hondenfestival 'Honden van Almere' kunnen honden én hun baasjes genieten van tal van activiteiten, zoals een echte hondenmodeshow, een hondenbuffet om de pootjes bij af te likken, een voorstelling van Theatergroep Hilaria, optredens van het Kunstlinie Kinderkoor, een expositie van schilderijen, foto's, objecten, tekeningen en textiel en een verkoopmarkt van unieke hondenaccessoires.


Hondenfluisteraar

Er is zelfs een echte hondenfluisteraar aanwezig die baas en hond helpen bij persoonlijke problemen. Het kuilgraven in de tuin zat? Het bedelen aan tafel? Het geblaf naar de postbode? Vraag het de hondenfluisteraar en wie weet komt er meer begrip voor de psyche van de trouwe viervoeter! Deze middag is tevens een professionele hondenfotograaf aanwezig, waarbij voor 20 euro een professionele fotoshoot mogelijk is.
Ook is er deze dag een bijzondere cd aan te schaffen van het Kunstlinie Kinderkoor, die de afgelopen weken hard heeft gewerkt aan de opnamen. Bovendien gaat deze dag de speciale videoclip ook nog in première. Uiteraard is het Kunstlinie Kinderkoor aanwezig om de liedjes ten gehore te brengen.
Een deel van alle opbrengsten van deze bijzondere Dierendag gaat naar het Dierenasiel Almere.
Look-a-like-wedstrijd

Extra spannend is de Look-a-like-wedstrijd: daarvoor is de Kunstlinie nog op zoek naar de leukste, mooiste en gekste honden van Almere. De eigenaar en de hond die het meest op elkaar lijken, ontvangen een leuk prijzenpakket, samengesteld in samenwerking met Ranzijn, Eukanuba en Nestlé. Lijkt iemand sprekend op je trouwe viervoeter, of lijkt oma met haar nieuwe kapsel verdacht veel op de poedel van je tante? Kom dan met z'n allen op zondag 4 oktober naar de Kunstlinie! Het 'Honden van Almere'-festival begint om 13.00 uur, eindigt om ongeveer 16.00 uur en de toegang is gratis.
Het volledige dagprogramma is te raadplegen via de website van de Kunstlinie: www.dekunstlinie.nl.