Hondencentrum WRAF onderscheidt zich van hondenscholen

08 februari 2010 08:00

Wederzijds Respect Als Fundament is een nieuwe hondenschool die zich richt op de opvoeding en bijscholing van honden. Aan het populaire ‘hondenstrand’’ Erkemederstrand te Zeewolde zijn eigenaressen Mandy van Gelder en Famke van Buren van start gegaan met diverse cursussen voor viervoeters en tweevoeters. Door elke les aandacht te besteden aan de individuele opvoeding, onderscheidt WRAF zich van andere hondenscholen. Eigenaren worden verder op weg geholpen bij het creëren van een sociale huishond, doordat zij tijdens de les worden gefilmd. De gedachte hierachter is de cursisten meer inzicht te verschaffen in hun eigen gedrag, maar ook in dat van hun hond waardoor men nog beter kan omgaan met de handvaten die WRAF ze aanreikt.
WRAF kenmerkt zich als een veelzijdig hondencentrum en biedt een breed scala aan cursussen. Zo kunnen niet alleen volwassenen zich inschrijven voor het verbeteren van de relatie met hun hond (dagcursus), maar worden er ook speciale (groeps)lessen gegeven voor kinderen. Er wordt veel aandacht besteed aan de verschillende karakters van honden. Daar waar de meeste hondenscholen “moeilijke” honden weren, verwelkomt WRAF deze honden in een speciaal voor minder sociale honden ontwikkelde “(B)engel” cursus. Hier wordt o.a. aandacht besteed aan het verminderen van agressiviteit en het (her)socialiseren van de hond.
Daarnaast bestaan er mogelijkheden tot het volgen van individuele cursussen en gedragstherapie voor honden, angsttrainingen en persoonlijkheidstrainingen voor mensen en is er een speciaal project gestart genaamd “Hondentaal”. Hondentaal wordt, in samenwerking met diverse scholen, ingezet om bijtincidenten onder kinderen te voorkomen. Mandy en Famke zijn al gestart, maar zoeken nog sponsors om dit project te kunnen uitbreiden.
WRAF is een veelzijdig centrum waar we nog veel van zullen horen.
Voor meer informatie: www.hondencentrumwraf.nl.