Hondentrimsalon met zelfservice

15 september 2010 05:00

EILANDENBUURT - "Stel je eens voor hoe het is om thuis een grote hond in bad te doen", zegt Noortje Taris, eigenaresse van Trimsalon Easydogz ontsteld. Haar trimsalon in Almere Buiten heeft hier dan ook een perfecte oplossing voor. Ze vertelt: "Ik heb in de salon een 'zelfservicehoek' met inloopbad waar mensen zelf hun hond kunnen wassen en borstelen."


In de zelfservicehoek is het wassen van vooral grote honden veel handiger dan thuis. Noortje: "Sinds de opening van de salon in oktober 2009 zijn er al heel wat hondeneigenaren die hiervoor speciaal bij mij terugkomen. Overigens kan de hondenbezitter het wassen ook aan mij overlaten, net wat de klant zelf wil."
Liefhebber van honden als ze is, onderscheidt ze zich in meer dan alleen de zelfservice. Ze vertelt: "Ik neem de tijd voor de honden en behandel er daarom maximaal maar twee per dag. Ik vind het belangrijk dat de honden zich op hun gemak voelen. Het baasje mag er ook gerust bij blijven, dat vind ik zelfs erg gezellig. Het belangrijkste vind ik dat de hond blij is als hij hier de deur uitgaat."
Noortje ziet duidelijk dat de honden zich na haar behandelingen prettiger in hun vacht voelen. Ze vertelt: "Een goed verzorgde vacht is van groot belang voor een hond. Niet alleen langharige honden, ook kortharige soorten hebben veel baat hebben bij de juiste verzorging. Een trimster kan een hond sneller door de rui heen helpen waardoor de hond zich lekkerder voelt en het baasje bovendien minder last heeft van hondenharen in huis."

Trimsalon Easydogz

Trim-, was- en zelfservice
Mauritiusstraat 13
1339 RG Almere
06-11510048
(alleen op afspraak)