Honkbalselectie Almere Magpies rond

12 november 2008 08:00

ALMERE - De nieuwe honkbalselectie van B.S.C. Almere'90 is bekend. Nieuwkomers zijn infielders Rhiency Imperator van Robur'58, Sidney Ensermo van HCAW en Sergio Paulina van Alcmaria Victrix. Ook vanuit Alkmaar komt outfielder Linoy Croes. En nog verwacht wordt pitcher Keino Perez, die vroeger ook in Almere speelde.


Perez vertrok, na jaren van dienst bij Almere'90, naar Frankrijk en kwam daar uit voor topploeg Rouen. Als de papierenstroom goed verloopt, maakt Perez het komend seizoen weer deel uit van de Almeerse selectie. Daarmee wordt de pitcherstaf aanmerkelijk versterkt, temeer daar vanuit de eigen jeugd ook Andy Nieuwenhuyse overkomt en Jeroen Vos, die terugkeert bij Almere'90 na een sabbatical. Met deze uitbreidingen hoopt hoofdcoach Marco Wels de selectie ook in de breedte versterkt te hebben na het vertrek van pitcher Shane Gnade naar Pioniers Hoofddorp, Sytze Visbeen naar HCAW en Derrick Isenia Guilliano Benito naar Euro Stars. Magpies Fieldcoach Rob Keur verruilt het coachvak bij de hoofdmacht in voor de leiding bij de Junioren 'Rookie' selectie.
Nieuw gezicht in de coaching staf is Frank van Leeuwen, die zijn actieve spelersperiode heeft afgesloten en de komende competitie 2009 als fieldcoach bij de Magpies selectie zal gaan fungeren.
Hoofdcoach Marco Wels stelt daarom ook stellig, dat er nu een ploeg staat die - nog meer als het al prima vorige seizoen met een fraaie derde positie - een belangrijke rol om de twee bovenste plaatsen in de Eerste Klasse kan gaan spelen. Zoals het bij de stad Almere hoort. En zoals het bij de vereniging Almere'90 nu ook wel moet.