Hoog bezoek bij Make a Difference Day

25 maart 2009 08:00

BOUWMEESTERBUURT - Prins Pieter-Christiaan en prinses Anita waren afgelopen vrijdag in Almere Buiten om deel te nemen aan de Make a Difference Day. Op deze dag tonen veel Nederlanders zich maatschappelijk betrokken door zich vrijwillig in te zetten voor verbetering van de leefomgeving. Ook in Almere waren veel initiatieven.


Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita zorgden vrijdag voor de begeleiding van een sportinstuif en sportclinics in de sporthal van Buiten. Ook deed de prins mee aan een potje trefbal. Maar het prinselijk paar was niet de enige die zich inzette op deze dag, die eigenlijk twee dagen telt, want ook op zaterdag waren er veel activiteiten. Er waren veel initiatieven.
Melanie Neefjes en Miranda Zwanink van 'Plezier voor Twee' en 'Speciale Taarten' (Triade) bakten met zes cliënten en zes vrijwilligers taarten. De bedoeling hiervan is dat de vrijwilligers op een ongedwongen manier kennis maakten met de doelgroep. De taarten werden uitgedeeld bij Albert Heijn in Parkwijk.
In Danswijk werden door bewoners een aantal voortuintjes opgeknapt voor mede-bewoners en in menig park werd zwerfvuil verwijderd. Door Make a Difference Day ziet Almere er weer een beetje mooier uit.