Hoog bezoek voor bewoners Vizier dankzij Rixax Verhuur

09 april 2020 00:00

POORT – Bewoners van zorgcentrum Vizier in Poort werden afgelopen woensdag verrast met hoog bezoek.

Via twee hoogwerkers werden familieleden, maar ook Cliniclowns, naar boven gebracht zodat ze oog-in-oog kwamen te staan met de bewoners die vanwege de coronacrisis geen bezoek meer kunnen ontvangen.

De actie werd mogelijk gemaakt door verhuurbedrijf Rixax Verhuur die niet alleen de twee hoogwerkers beschikbaar stelde, maar ook het personeel om de bezoekers veilig en hygiënisch naar boven te transporteren.

"We vroegen ons als bedrijf al langer af of we iets voor Almeerders kunnen betekenen", zegt directeur Mark van Meer. "Je kan natuurlijk geld storten, maar mijn vrouw wees me er op dat het in deze tijd belangrijker is dat mensen weer in contact komen met elkaar. Een van mijn medewerkers Michael kwam toen met dit idee. Ik heb toen Zorggroep Almere gebeld en die waren direct enthousiast."

Vizier

Als locatie werd gekozen voor Vizier, waar vooral dementerende ouderen wonen. "Met een hoogwerker brachten we familieleden omhoog. Soms tot wel 20 meter. Niet iedereen durfde dat trouwens", lacht Van Meer. "Ik heb alleen maar blije gezichten gezien. Via kwekerij Stricker Rozen hadden we voor rozen gezorgd. Later gingen ook de Cliniclowns omhoog. Die begonnen de ramen te lappen of knuffels door de ramen naar binnen te gooien. Echt, de bewoners genoten er ontzettend van."

Van Meer hoopt dat ook andere bedrijven zijn voorbeeld volgen. "Met een kleine inspanning kan je mensen een plezierige ochtend bezorgen."

Bewoners van Vizier kregen hoog bezoek. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)