Hoogste punt woonzorgcentrum Flora bereikt

21 april 2021 10:20

HORTUS – Zorggroep Almere en Dura Vermeer Bouw Hengelo vierden 20 april dat het hoogste punt van het woonzorgcentrum Flora. Flora wordt het nieuwe thuis voor 130 mensen met dementie. Het gebouw staat op het Floriadeterrein.

Lidy Hartemink, voorzitter raad van bestuur van Zorggroep Almere: "Dit is een woonzorgcentrum waar bewoners zich altijd thuis zullen voelen in een passend appartement en een mooie omgeving."

'Wie zorgbehoevend wordt, wil blijven wonen zoals thuis', stellen de partijen. 'Vrijheid om te kunnen kiezen, een omgeving die prikkelt, waar niets verplicht is. Om die reden is gekozen voor 130 studio's met in het gebouw ook veel ruimte voor gezamenlijke buurt- en tuinkamers en inpandige balkons. Alle studio's liggen aan een woonstraat die uitkomt op een plein, net als in een dorp of buurt. Het nodigt uit om aan de wandel te gaan, circuitjes te lopen. Verdwalen kan niet, want al neem je de lift naar een andere etage, na je rondje brengt de lift je altijd terug naar je eigen woonstraat.'

Groen

Het groen gaat straks vanuit de tuin tegen de houten gevel omhoog groeien. De verspringende balkons krijgen ook veel groen. 'De bewoners kijken straks vanaf deze balkons uit over het park. Op de begane grond kunnen bezoekers tijdens de Floriade de 'dementie experience' bezoeken waar zij op zeer innovatieve wijze kunnen ervaren hoe het is om dementie te hebben. Later wordt dit paviljoen omgebouwd tot de nieuwe hoofdentree met een open buurtkamer waar ook wijkbewoners welkom zijn. De oplevering van het pand staat gepland voor december van dit jaar.

Flora wordt gebouwd op het Floriadeterrein. (Foto: aangeleverd)