Hoogste staat van paraatheid na overvallen

12 november 2008 08:00

ALMERE - Politie Flevoland is in hoogste staat van paraatheid na een reeks overvallen. Er is extra personeel ingezet en er zijn een reeks maatregelen genomen om de overvallen een halt toe te roepen, de pakkans te vergroten en de opsporing flink op te schroeven.


Vrijdagmiddag werd schoenenwinkel Dolcis aan de Stationsstraat in Almere Centrum overrompeld door twee gewapende overvallers. Agenten en rechercheurs wisten enkele uren na de overval in Almere één van de overvallers van Dolcis aan te houden. De 52-jarige Almeerder werd door specialisten van een aanhoudingseenheid in zijn woning gearresteerd.
De politie is in hoogste staat van paraatheid gebracht en heeft drastische maatregelen getroffen. De komende weken zullen er zichtbaar maar ook niet zichtbaar, meer agenten, rechercheurs, surveillanten, motordienders en ook een politiehelikopter in de regio aanwezig zijn. Deze zal dagelijks surveilleren vanuit de lucht en ondersteuning bieden bij heterdaad meldingen.

Hulp van de burger!

Burgers worden via Sms-Alert dagelijks opgeroepen alert te zijn en te reageren op verdachte situaties. De regionale meldkamer en de 1-1-2 alarmcentrale heeft zich hier op voorbereid. Verder wordt iedereen die meer weet over een overval, mogelijke daders of buit dringend verzocht contact op te nemen met het overvallenteam via 0900-8844.