Horeca bundelt krachten met 'Waar Eet Almere'

14 april 2020 00:00

ALMERE – Inwoners van Almere kunnen vanaf deze week eenvoudig hun eten direct bij de horecaondernemer bestellen. De website www.waareetalmere.nl laat in een oogopslag zien welke restaurants eten bezorgen en waar er eten afgehaald kan worden.

Vanwege de coronacrisis hebben Tommy Ingenbleek van marketingbureau HorecaXplosion en Frans Brouwer van Horeca-Events036 besloten hun platform eerder te lanceren. Ingenbeek en Brouwer speelden al een tijdje met het idee om een platform op te richten voor alle horeca in Almere. Het platform moest inwoners, maar ook dagjesmensen en toeristen een goed en volledig beeld geven van alles dat Almere te bieden heeft op het gebied van horeca. "Horecaondernemers kunnen altijd, maar zeker nu, iedere euro goed gebruiken. Het is zonde als deze zuurverdiende euro's besteed moeten worden aan de hoge provisies die andere bestelsites rekenen."

Versneld 

Door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen voor de horeca moesten vele horecabedrijven de deuren sluiten. Ingenbleek en Brouwer besloten daarop om 'Waar Eet Almere' versneld te lanceren, zodatrestaurants die nog wel eten bezorgen of waar maaltijden afgehaald kunnen worden, toch al van het initiatief konden profiteren. Klanten bestellen namelijk direct bij het restaurant van hun keuze, zodat de ondernemer geen geld verliest aan provisie. Wanneer de coronacrisis voorbij is, kan ook de overige horeca van Almere profiteren van het platform. 'Waar Eet Almere' wordt dan een plek waar mensen in een oogopslag het gehele horeca-aanbod van Almere kunnen bekijken.

Ondernemers

Horecaondernemers die maaltijden bezorgen en restaurants waar maaltijden kunnen worden afgehaald kunnen zich nu kosteloos aanmelden voor een vermelding op de website waareetalmere.nl. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@waareetalmere.nl.