Hospice Almere viert 1-jarig bestaan

05 mei 2010 07:00

FILMWIJK - Hospice Almere heeft woensdag 28 april haar 1-jarig bestaan gevierd in Filmwijk en liet dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Voor deze feestelijke bijeenkomst waren alle vrijwilligers, sponsors en andere betrokken organisaties uitgenodigd in het Parkhuys in Almere Stad.


Theo de Jong, voorzitter van de Stichting Hospice Almere, verwelkomde de gasten en vertelde over het afgelopen, bewogen jaar waarin door alle betrokkenen hard is gewerkt. Na het welkomstwoord werd op een groot scherm de nieuwe promotiefilm over de Hospice vertoond. Rawie Sewnath was uitgenodigd om een lezing te geven met als titel: 'Sterven Hindoes ook?' Uit de zaal kwamen veel vragen over dit interessante onderwerp.
Ria Elstgeest, één van de vrijwilligers in de Hospice, droeg een prachtig gedicht voor, getiteld 'De brug'. De avond werd besloten met een samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Vrijwilligers konden hun ervaringen met elkaar delen. Al met al een geslaagde avond.

Vrienden van Hospice Almere

Voor een hospice bestaat geen volledige financiering. Daarom is de Vereniging Vrienden van Hospice Almere opgericht. De exploitatie van het pand aan de Clingendaellaan 229 moet voor een belangrijk deel uit giften en bijdragen van de vereniging worden bekostigd. Bewoners betalen een eigen bijdrage als dat mogelijk is. Meer informatie: www.hospicealmere.nl.

IN KADER:
Hospice Almere

Sommige mensen kunnen om uiteenlopende redenen de laatste fase van hun leven niet in eigen woonomgeving doorbrengen. Voor deze mensen is de Hospice Almere aan de Clingendaellaan in Buiten een goed alternatief. Bewoners krijgen 24 uur per dag alle zorg die zij nodig hebben.
Dat gaat uiteraard om medische zorg, maar ook om de persoonlijke aandacht van vrijwilligers, die elk uur van de dag voor de bewoners en hun naasten klaar staan.