Hulp gevraagd voor werkdag Cruquiuseiland

03 juli 2007 08:00

ALMERE - Landschapsbeheer Flevoland organiseert woensdag 11 juli van 13.00 tot 15.30 uur een werkdag op het Cruquiuseiland in het Hanny Schaftpark. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te helpen.


Tussen het Hannie Schaftpark en de Leeghwaterplas ligt het Cruquiuseiland, dat zich kenmerkt door een weelderige begroeiing van bomen en struiken. Het eiland heeft een gevarieerde beplanting, hoogteverschillen en een wandeling is er zeker de moeite waard.
Sinds 2001 worden op het eiland diverse onderhoudsactiviteiten uitgevoerd door Landschapsbeheer Flevoland, samen met vrijwilligers. Eén van de activiteiten die uitgevoerd wordt is het pad vrijhouden van overhangende takken en de aangeplante wilde planten vrijmaken van overgroeiende beplanting. Deze plantensoorten geven insecten zoals vlinders en hommels kans om te overleven. Op een heuvel wordt een bloemenweide onderhouden door het gewas te maaien en af te voeren.
Onder deskundige begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland helpen vrijwilligers tijdens de werkmiddag in het park. Ook kinderen zijn van harte welkom, onder toezicht van een ouder.
Om 13.00 uur verzamelen de vrijwilligers zich bij de brug naar het Cruquiuseiland bij het Hannie Schaftpark. Veilig gereedschap en deskundige begeleiding zijn aanwezig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Petra Borsch, Borsch@landschapsbeheer.net of door te bellen met 0320-294939.