Hulp gezocht voor kerstactie Voedselloket

30 november 2011 06:00

ALMERE - Het is inmiddels een bekend verschijnsel in Almere: de supermarktacties van het Voedselloket Almere (VLA). Iedere zes weken staan vrijwilligers in drie verschillende supermarkten om Almeerders te vragen iets extra’s te kopen voor cliënten van het Voedselloket. In december wordt deze actie georganiseerd in zestien supermarkten.


Deze actie kan alleen plaatsvinden dankzij de hulp van honderden vrijwilligers. Enkele Almeerse bedrijven sponsoren deze actie door het sturen van groepen vrijwilligers. De Rabobank steunt de actie bijvoorbeeld met vijftig vrijwilligers. Wie ook iets wil doen in de feestmaand december voor mensen die het financieel moeilijk hebben, kan zich aanmelden als vrijwilliger voor de supermarktacties op 9, 10 of 17 december.
Meer informatie: 036-8807368 of mail: acties@voedselloketalmere.nl.

Voedselloket Almere opent sociale supermarket

Vorige week woensdag werd bekend dat Voedselloket Almere in juni 2012 de deuren opent van een sociale supermarkt. VLA kan zo nog meer voor haar cliënten betekenen dan nu, met name op het terrein van activering en signalering. In de huidige situatie wordt een gestandaardiseerd pakket aan huis geleverd; in de nieuwe opzet kan de cliënt zelf een pakket samenstellen dat is afgestemd op eigen voorkeuren, budget en gezinssamenstelling.
Ook komt de cliënt naar de super waar ruimte is om in contact te komen met lotgenoten en budgetadviseurs.
Het VoedselLoket Almere verstrekt om de week voedselpakketten aan ongeveer 250 gezinnen in Almere. Deze gezinnen krijgen gedurende een korte periode een pakket met gezonde voeding. Doordat de voedselverstrekking gecombineerd wordt met professionele hulpverlening, kunnen de meeste gezinnen na een aantal maanden alweer zelf hun boodschappen betalen en zijn ze niet meer afhankelijk van het VoedselLoket.