Hulppieten gezocht met een speurneus

26 november 2009 08:00

HOUT - Hulppieten met een speurneus kunnen Sinterklaas en zijn zwarte pieten op zaterdag 28 en zondag 29 november helpen met het zoeken naar die verloren zak. En de eerlijke vinder wordt natuurlijk beloond! Het enige dat elk kind nodig heeft, is een GPS apparaat.

Om de verloren zak te vinden heeft Staatsbosbeheer een GPS-route van 1,5 kilometer uitgezet over het stadslandgoed De Kemphaan. Om de verloren zak snel te vinden is de huur van een GPS-apparaat extra goedkoop, zodat zoveel mogelijk hulppieten de Sint kunnen helpen. De GPS-apparaten zijn nu voor 7,50 euro bij het infopunt van het landgoed te huur. Met een eigen GPS-apparaat is deelname gratis. Maar dan wel van tevoren opgeven.
Niet alleen Wegwijs Piet brengt Sinterklaas regelmatig in de problemen. Ook de pieten die cadeaus inpakken, maken er wel eens een rommeltje van. Vlak voor pakjesavond is er een zak met presentjes zoekgeraakt. De goedheiligman is in alle staten en heeft zijn verstrooide knechten al aan een kruisverhoor onderworpen. Maar het enige dat ze zich nog kunnen herinneren is dat ze rond het tijdstip van de verdwijning hun acrobatische kunsten aan het oefenen waren op het stadslandgoed de Kemphaan.
De coördinaten zijn deze dag verkrijgbaar in het infopunt. Het Infopunt De Kemphaan is deze zaterdag en zondag tussen 10.30 en 16.00 uur geopend.
Reserveren en informatie op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur op telefoonnummer: 036-5384416.
Meer informatie over Stadslandgoed De Kemphaan: www.kemphaan.nl.