Humanitas organiseert ontmoetingsdag in ParkhuysJongeren in rouw ontmoeten lotgenoten

26 oktober 2009 08:00

PARKWIJK - "Vaak staan buitenstaanders na drie maanden niet meer stil bij het verlies van je moeder of vader", zegt Nora Brouwer, coördinator van Jongeren in Rouw van Humanitas. "Tijdens de ontmoetingsdag op zaterdag 14 november voor jongeren kunnen zij juist alle aandacht krijgen en samen stilstaan bij hun verlies. Want een gezinslid of vriend verliezen op jonge leeftijd is heel ingrijpend…"


Humanitas heeft een speciale groep, Jongeren in Rouw, die op zaterdag 14 november speciaal met andere jongeren in contact kunnen komen. De ontmoetingsdag Jongeren in Rouw wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. "Vorig jaar waren de deelnemers heel blij dat ze hun verhaal konden delen met andere jongeren", zegt Brouwer. Van 10.00 tot 16.00 uur in het Parkhuys aan de Bunuellaan 1 zijn er allerlei activiteiten voor jongeren van 12 tot 30 jaar die een broer, zus, ouder(s), vriend of vriendin hebben verloren.

Begrip en aandacht

"Direct na het overlijden heeft iedereen nog wel begrip voor ze", zegt Brouwer. "Maar na drie maanden zijn anderen het al vaak vergeten of beginnen ze er niet over. Terwijl die jongeren nog in een rouwproces zitten." Brouwer vervolgt: "De ontmoetingsdag is vier jaar geleden in het leven geroepen omdat wij het wel heel belangrijk vinden dat deze jongeren alle aandacht krijgen. Ze vinden op die dag veel steun bij elkaar. " In de ochtend zijn er gezamenlijke workshops, zoals dichten en schilderen. 's Middags na de lunch kunnen ze kiezen uit verschillende workshops, zoals djembé spelen en zang. Brouwer besluit: "Lachen, huilen, alles mag, niets moet. Iedereen kan zichzelf zijn."
Voor meer informatie en/of aanmelden: jongereninrouw@live.nl.