Humanitas zoekt vrijwilligers

08 oktober 2008 13:00

ALMERE - "Ik voel me gewaardeerd, mijn hulp wordt op prijs gesteld. Je ziet dat het nodig is, het kind en de ouders kunnen hulp gebruiken en dan is het fijn als je daaraan kunt bijdragen." Aan het woord is een vrijwilliger van Humanitas die werkt in het project 'In contact met autisme'. Momenteel zijn ruim honderd vrijwilligers van Humanitas in Almere actief, maar de afdeling kan er nog zeker meer gebruiken.


Humanitas levert in diverse projecten zorg en hulp aan mensen, van jong tot oud, die een steun in de rug kunnen gebruiken. Het gaat om onder meer om Gedetineerdenbezoek, Vriendschappelijk Huisbezoek, Activerend Huisbezoek, Steun bij Rouw, In contact met autisme, Match, Jongeren in Rouw en Home-Start.
Humanitas heeft vrijwilligers heel wat te bieden. Iedere vrijwilliger krijgt een training en begeleiding van een coördinator. De vrijwilligers zien elkaar tijdens bijeenkomsten. Of zoals een vrijwilliger het formuleert: "Het geeft je een goed gevoel dat je wat voor een ander kunt doen."
Voor meer informatie over de Humanitas-projecten en hun coördinatoren, kijk dan op onze website: www.humanitas.nl/afdeling/almerezeewolde/ . Bellen kan ook: 036-5397040.