Humanitasprijs voor jongerenproject

03 december 2008 08:00

ALMERE - Het project 'Jongeren in Rouw' van de vereniging Humanitas, afdeling Almere/Zeewolde heeft de Helemaal Humanitas Prijs 2008 gewonnen. Coördinator Nora Brouwer is heel blij met de erkenning. "We willen jongeren op een heel toegankelijke manier bijstaan bij rouw- en verliesverwerking."


Jongeren startten het project in 2004, nadat ze zelf ervaren hadden dat de reguliere hulpverlening op dit vlak weinig ondersteuning biedt. De jury werd getroffen door de inzet en de vindingrijkheid van de jongeren. Met het uitreiken van deze prijs, dit jaar voor de tweede keer, wilde vrijwilligersorganisatie Humanitas bijzondere en inspirerende activiteiten waarderen en stimuleren.


Goed gevoel

Brouwer: "Het is een stukje erkenning. Het geeft een heel goed gevoel." Het project heeft als prijs 10.000 euro gekregen. "Daarmee kunnen we het project verder uitbreiden. Er zijn al twee kindergroepen en een tienergroep bijgekomen. Met dit geld kunnen we nog meer jongeren en kinderen bereiken." In Almere is een begin gemaakt met 'Kinderen in Rouw'. "Via de website www.jongereninrouw.nl komen nog steeds aanvragen uit het hele land binnen", zegt Brouwer.
'Jongeren in rouw' is bij uitstek een project vóór en dóór jongeren: de oprichters inventariseerden zelf de wensen, schreven het projectplan en zetten de activiteiten op, ondersteund door de coördinator. Sinds de start zijn lotgenotengroepen, gastlessen in het voortgezet onderwijs, een website en ondersteuning bij het beheren van de financiële administratie na het overlijden van ouder(s) toegevoegd. Het project kan in de afdelingen Eemland en 't Gooi en in de districten Oost en Zuid overgenomen worden. In totaal zijn in District Noordwest twintig vrijwilligers en negentig hulpvragers per jaar betrokken bij het project.
Scholen en andere geïnteresseerden die graag informatie willen hebben over (gastlessen van) dit project, kunnen mailen naar: jongereninrouw@live.nl of bellen naar: 036-5397044.