Iedere Almeerder kan historie schrijvenWerk mee aan stadsklok stadscentrum

13 mei 2009 07:00

STAD CENTRUM - Kunstenares Emeke Buitelaar zoekt Almeerders die haar willen helpen met het realiseren van de historische stadsklok die komt te staan in het nieuwe stadscentrum. De Almeerders worden gevraagd de stenen bankjes rond de klok te mozaïeken.


"Het is echt een monnikenwerk, maar wel heel leuk", zegt Emeke terwijl ze in haar atelier aan de Bolderweg een mozaïek-steentje op de rode bank plaatst. "Het inleggen van elk mozaïek-steentje kost wel vijf minuten. Je moet er dus wel geduld voor hebben, maar het is tegelijkertijd heel rustgevend."
De kunstenares heeft de afgelopen weken al hulp gehad van diverse schoolklassen. "Dat was hartstikke leuk, maar het schiet niet echt op. Juist als ze de handigheid hebben, moeten ze al weer weg. Ik ben juist op zoek naar mensen die regelmatig een middagje of ochtendje willen helpen."
Vrijwilligers die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Emeke Buitelaar. Zij weten zich verzekerd dat zij Almeerse historie schrijven. Ze hebben immers meegewerkt aan het bijzondere kunstwerk dat in Almere grote bekendheid krijgt als ontmoetingsplek.
De stadsklok, die 'Time = = Art' is gedoopt bestaat uit een zuil van 4,30 meter hoog, omringd door vier banken in de Maya-kleuren. De stadsklok moet in de tweede helft van 2009 worden opgeleverd.
Geïnteresseerden kunnen mailen naar Emeke@debuitelendemaan.nl.
In kader:
Emeke Buitelaar houdt op de website www.almeredezeweek.nl dagelijks een weblog bij over de totstandkoming van Time = = Art.