Iedereen kan bouwen in Europakwartier-West

05 oktober 2011 05:00

POORT - In Europakwartier-West kan iedereen bouwen. Almeerders die voor zichzelf of hun gezin een woning willen bouwen, maar ook een bouwer, architect of ontwikkelaar die drie, vijf of tien woningen wil realiseren voor anderen; er is ruimte voor al deze plannen in het Europakwartier.


Bouwers kunnen verschillende woningtypen bouwen: een stadspaleis, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaand huis, rijhuis, herenhuis, flat, hoekwoning of waterwoning.
De beschikbare kavels zijn verdeeld over verschillende buurten en variëren in prijs tussen de 50.000 euro en ruim 500.000 euro. Elke buurt kent z’n eigen, unieke punten. Zo komt er een levendige buurt dicht bij het station, waar niet alleen woningen, maar ook winkels en horeca kunnen worden gebouwd. Meer naar de kust toe, met zicht op de toekomstige duinen, kunnen stadspaleizen en twee-onder-een-kap-woningen worden gebouwd. Ook is er een gebied waar bouwen naast vindplaatsen met resten uit het stenen tijdperk mogelijk is. De buurt ‘Ik bouw in het water’ komt wat later op de markt.
De grond in Europakwartier-West is 1 juni 2012 bouwrijp. Meer informatie is te vinden op de website www.almere.nl.