Iedereen kan weer lekker voor Aap lopenTrim Slim organiseert Apenloop voor zevende keer

06 mei 2009 07:00

ALMERE - De stichting Trim Slim organiseert zondag 17 mei alweer de zevende editie van de Apenloop, een wandeltocht door de prachtige gebieden van Almere. Deze tocht is uitgezet over verharde wegen en paden en dankt haar naam aan de link die gelegd is naar 'Stichting AAP', waaraan een deel van het inschrijfgeld wordt geschonken.


De organisatie streeft ernaar om ieder jaar vernieuwde delen op te nemen in de wandelroutes om iedereen (opnieuw) kennis te laten maken met een ander deel van Almere.
Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. De 5 km is speciaal voor kinderen, die tot en met 11 jaar vergezeld moeten zijn door een volwassen begeleider.
De start is vanaf Leefgemeenschap De Toonladder aan de Kathleen Ferrierstraat 51 in Muziekwijk. De locatie is gemakkelijk te bereiken met buslijn 5 (halte Wim Kanplein) en is op loopafstand van treinstation Almere Muziekwijk (ca. 700 m).
Er kan gestart worden vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur, afhankelijk van de te lopen afstand. Zie voor de starttijden per afstand www.trimslim.nl. Het finishbureau sluit om 18.00 uur.


Inschrijving

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro, inclusief een mooie herinnering. Wie voor de eerste of de vijfde keer meewandelt, ontvangt een medaille. Deelnemers die de Apenloop al meerdere keren hebben gelopen, ontvangen een pin met een apenkop die op het lintje van de medaille kan worden bevestigd. Er vindt geen voorinschrijving plaats.